Muziektheater, show, variété (reprise)
vrijdag 23 maart 2018

Wëreldbänd

met 'SLÄPSTICK'

Aanvang: 20.15 uur

Toegangsprijs: € 19,00 (inclusief pauzedrankje)kaarten bestellen


UITVERKOCHT EN ZIE BERICHTENDe Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd heeft de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. De nominatie is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de ‘talk of the town’: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien. Net als in de Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.

Na het grote succes van SLÄPSTICK op het internationale theaterfestival Edinburgh afgelopen zomer is de Wëreldbänd weer terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren 20-30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!

Dagblad van het Noorden (5 sterren): ‘ontzagwekkend knap’, ‘een geweldige variatie aan stunts’, ‘onwaarschijnlijk sterke vondsten’, ‘alles klopt tot op de millimeter’. Trouw (5 sterren): ‘De vijf uitzonderlijke muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal’. De Volkskrant (5 sterren): ‘Ongekend hoog amusementsniveau’, ‘modern, vernieuwend en humoristisch’. Vorig seizoen was de Wëreldbänd ook te gast in De Dialoog met ‘SLÄPSTICK’ als try-out voorstelling. Op verzoek van zowel het publiek als de artiesten nu terug met de reprise. Met Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman. Bijzonderheid: Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen en anderstaligen.www.wereldband.nl


terug naar overzicht